Drukarka fiskalna innova profit ej cena

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten tekst stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku każda kobieta przeprowadzająca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

Vivese Senso Duo OilZobacz naszą stronę www

W praktyce w pokojach gastronomicznych możemy spotkać dwa podstawowe typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, bo nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To dodatkowe rozwiązanie traktowane istnieje w pełnych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwykle nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć kilka zasadniczych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy fiskalnej i poprawiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i prawą obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla klienta jaki z niecierpliwością czeka przy stole na nasze zdanie. Dodatkowym plusem jest okazja zapisu elektronicznej kopii paragonu, idąca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co umożliwia ich przestrzeganie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać optymalne wymiary, zezwalające na jej naturalne branie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po wszystkim domu, a jeszcze światły i wygodny design. Oprogramowanie gastronomiczne kupi na głębokie monitorowanie sprzedaży oraz długie rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej stanowi dla wielu rozpoczynających działalność sam z pełniejszych nakładów, więc warto wspomnieć, że przy spełnieniu kilku warunków można zyskać na ten przedmiot ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto jeszcze odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żebym mieć ofertę jej przetestowania oraz przeszkolenia gości z podstaw jej korzystania i współpracy z pomysłami do obsługi punktów restauracyjnych.